Blog

Vanity Lewerissa is de nieuwe ambassadeur van VoetbalMeiden Maastricht. De in Maastricht geboren Lewerissa gaat zich inzetten voor het vrouwenvoetbal in de regio waar ze is opgegroeid. VoetbalMeiden Maastricht bestaat uit de vier grootste amateurclubs uit Maastricht, die samenwerken op het gebied van vrouwenvoetbal: SC Jekerdal, vv Scharn, Leonidas-W en RKHSV. De commissie wordt ondersteund door o.a. de Gemeente Maastricht en MVV. Door het jaar heen organiseert VoetbalMeiden Maastricht diverse activiteiten, zoals de forumavond vorig jaar waar Lewerissa één van de gastsprekers was.

Lewerissa: “Ik draag graag een steentje bij aan de ontwikkeling van het meidenvoetbal in de regio waar het voor mij allemaal begonnen is.”

Posted in Nieuws

RKHSV een van de samenwerkende verenigingen binnen VoetbalMeidenMaastricht valt in de prijzen: bondscoach van het Nederlands dames elftal Sarina Wiegman verrast voetbalclub RKHSV met een driejarig ING sponsorcontract.

Posted in Nieuws

Na regen komt zonneschijn🌤, dat bleek ook vandaag op Sportpark Heugem waar zo’n 150 meiden deelnamen aan het MK Voetbal-meiden⚽️🏃‍♀️. Naast veel regen en wind kwam er sporadisch een zonnetje tevoorschijn.

De teams van verschillende scholen streden voor die felbegeerde finaleplaatsen in Stadion de Geusselt. Het bleef spannend tot het einde maar uiteindelijk wisten de teams van 🥇BS Sint Pieter en BS John F. Kennedy die finaleplekken te bemachtigen en mogen zich nu gaan klaarmaken voor de finale op vrijdag 3 april🏆. Deze zal als voorwedstrijd gespeeld worden voor de wedstrijd MVV – FC Dordrecht. Ook de drie winnaars van de penalty shoot out, mogen tijdens deze wedstrijd hun opwachting op het veld maken. Zij zullen tijdens de rust van genoemde wedstrijd beslissen wie het beste strafschoppen kan benutten💪.

⚽️ Wil je meer weten over voetbal voor meiden in Maastricht, kijk dan op www.voetbalmeidenmaastricht.nl

Posted in Nieuws

Sara Temel (RKHSV) is uitgenodigd door de KNVB voor 2 selectie-activiteiten met de (voorlopige) KNVB groep meiden onder 14 jaar opleidingsgebied Zuid (Limburg, Brabant, Zeeland). Van harte gefeliciteerd en veel succes!

Posted in KNVB

De vier grote Maastrichtse voetbalverenigingen vv Scharn, Rksv Leonidas-W, RKHSV Heugem-Randwijck en SC Jekerdal, samenwerkend op het gebied van meisjesvoetbal en verenigd in VoetbalMeidenMaastricht, hebben na enkele selectietrainingen van meiden van geboortejaren 2005 en 2006, het eerste Maastrichtse meisjes-voetbalselectie-team ooit samengesteld. Een historisch feit in de geschiedenis van het Maastrichtse voetbal! Het team zal zich de komende weken gaan voorbereiden op een oefenwedstrijd op 23 april tegen Far Post Soccer Club uit de USA.

Posted in Nieuws